مارک دوبوويتز رئيس بنياد دفاع از دموکراسي از معماران اصلي بسياري از تحريم هايي است که اکنون عليه ايران به اجرا در مي آيند. وي در مورد تحريم ها مشاوره زيادي به وزارت خزانه داري و کاخ سفيد ارائه کرده است. جنيفر رابين يادداشت نويس واشنگتن پست وي را « آموزگار تحريم ها» خطاب کرده است.
پايگاه بصيرت / گروه بين الملل / شيرين زارعپور
دوم شهريور ماه وزارت امور خارجه با صدور اطلاعيه اي، بنياد دفاع از دموکراسيها و مدير آن را در فهرست تحريمي جمهوري اسلامي ايران قرار داد و در پي آن، جان بولتون، مشاور امنيت ملي آمريکا در توييتي مدعي شد "تهديد ايران عليه يک انديشکده آمريکا و مديرعاملش از عرف خارج است. بنياد دفاع از دموکراسي کار مي را در افشاي فساد و فعاليتهاي خصمانه ايرانيان انجام داده است و بعيد ميدانم که اين اقدام بياعتبار جلوي آنها را بگيرد. ايران مسئول تمام اقداماتي که به بنياد دفاع از دموکراسي يا هر شهروند آمريکايي لطمه بزند، خواهد بود"
در بخشي از اطلاعيه وزارت خارجه آمده است: با عنايت به اينکه موسسه آمريکايي با نام متقلبانه «بنياد دفاع از دموکراسي ها» - و به ويژه مارک دوبوويتس مدير اين بنياد - آگاهانه و عامدانه از طريق اقداماتي از قبيل توليد و انتشار دروغ، تشويق، م، لابيگري و کارزار تبليغاتي منفي به نحوي موثر در طراحي، اعمال و تشديد اثرات تروريسم اقتصادي عليه کشورمان مشارکت داشته و دارند؛ و به شکلي جدي و فعال در جهت آسيب وارد کردن به امنيت و منافع حياتي مردم ايران تلاش کرده و مي کنند، وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران، در اجراي تکاليف مقرر در تبصره يک ماده 4 و تبصره يک ماده 5 از قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجويانه و تروريستي آمريکا در منطقه مصوب 1396/5/22، به دنبال هماهنگي هاي صورت گرفته با مراجع ذيربط، بدينوسيله اين بنياد و "مارک دوبوويتس" مدير آن را در فهرست تحريمي موضوع قانون مذکور قرار مي دهد و لذا نامبردگان مشمول آثار قانوني مواد 6 تا 8 قانون موصوف خواهند بود.
گزارشگر خزانه داري امريکا
بنياد دفاع از دمکراسيها (Foundation for Defense of Democracies) با علامت اختصادي (FDD) يک اتاق فکر و انديشکده سياسي مستقر در واشينگتن دي سي است که تمرکز فعاليت هاي آن بر امنيت ملي و سياست خارجي ست. اين بنياد نقش مهمي در شکل گيري سياست خارجي واشينگتن و طراحي اقدامات خصمانه در قبال ايران دارد. در جنگ اقتصادي تحميلي که اتاق فکر ان خزانه داري امريکاست، موسساتي با عناوين انديشکده و بنيادها نقش محوري را ايفا مي کنند تا کمترين تحرکات اقتصادي را به خزانه داري امريکا فهرست و گزارش دهند. در اين ميان نقش موسسه صهيونيستي دفاع از دموکراسي ها تعيين کننده است.
«هجوم به اقتصاد ايران» يکي از راهکارهايي است که براي مهار و براندازي جمهوري اسلامي در نظر گرفته شده. کليفور دي مي (Clifford D. May)مدير بنياد دفاع از دموکراسيها در خصوص مهار ايران معتقد است که آمريکا و کنگرهي اين کشور بهعنوان مخالفان توافق با ايران ميبايست با هجوم اقتصادي، بهرهبرداري اقتصادي ايران را کند کنند. باراک اوباما، رئيسجمهورسابق آمريکا نيز در جريان مبارزات جمهوريخواهان و دموکراتهاي سنا براي به چالش کشيدن اقدامات اوباما در زمينهي توافق هستهاي با ايران، طي نامهاي به سناتورها قول داده بود که فشار اقتصادي عليه ايران را بهعنوان يک استراتژي دائمي همچنان حفظ کند.
بازيگران کازينوي صهيونيستي
اين موسسه متعلق به «شلدون ادلسون» کازينودار و ميلياردر يهودي و دوست مشترک بنيامين نتانياهو نخستوزير رژيم صهيونيستي و دونالد ترامپ رئيسجمهور آمريکا و اماراتمتحده است.
مارک دوبوويتز رئيس بنياد دفاع از دموکراسي از معماران اصلي بسياري از تحريم هايي است که اکنون عليه ايران به اجرا در مي آيند. وي در مورد تحريم ها مشاوره زيادي به وزارت خزانه داري و کاخ سفيد ارائه کرده است. جنيفر رابين يادداشت نويس واشنگتن پست وي را « آموزگار تحريم ها» خطاب کرده است. در گزارشي از نيويورک تايمز اقدامات مارک دوبوويتز براي نابودي توافق هسته اي، يکي از مهم ترين اقدامات رئيس بنياد دفاع از دموکراسي خوانده شده است. بر اساس اعلام وب سايت بنياد دوبوويتز، وي رياست يک تيم متشکل از 40 تحليلگر سياسي را بر عهده دارد که در طي سال هاي گذشته يادداشت و تحليل هاي زيادي را در انتقاد از برجام به نگارش در اورده اند. بسياري از تحليلگران آن ها در شبکه فاکس نيوز حضور پيدا کرده اند.
يکي از اعضاي مهم بنياد دفاع از دموکراسي، رائول مارک گرشت است. رائول مارک گرشت، نويسنده چند جلد کتاب، و از کارشناسان ارشد حوزه تروريسم در ايران، عراق و افغانستان در بنياد دفاع از دمکراسي است. او همچنين به عنوان ويراستار در نشريه " The Weekly Standard" فعاليت داشته و به عنوان خبرنگار در نشريات ديگر همچون " The Atlantic Monthly " قلم فرسايي کرده است. از رائول مارک گرشت تاليفاتي نيز در نشريه هاي وال استريت ژورنال، نيويورک تايمز به چاپ رسيده است. عضو ميهمان در " the American Enterprise Institute"، مديريت طرح ابتکار عمل در خاور ميانه در موسسه " New American Century" و حضور در اداره عمليات سازمان سيا به عنوان کارشناس خاورميانه ازجمله فعاليت هايي است که در کارنامه رائول مارک گرچت به چشم مي خورد.
«سعيد قاسمي نژاد» عضو «پژوهشي» پيوستهي انديشکدهي فوقصهيونيستي «بنياد دفاع از دموکراسيها» يا FDD است که به عنوان يکي از مراکز لابي حزب ليکود در سياست ايالات متحده شناخته ميشود.وي فعال دانشجويي، دبيرکل تشکيلاتي موسوم به «دانشجويان و دانش آموختگان ليبرال ايران» و مدير مرکز ايراني مطالعات ليبراليسم در زمان دولت اصلاحات بود که در سال 82 به اتهام اغتشاش و اخلال در نظم عمومي به دو سال حبس محکوم شد و اکنون به عنوان تحليلگر درباره? موضوعات مرتبط با سياست و اقتصاد ايران با تلويزيون صداي آمريکا، فرانس 24، راديو بينالمللي فرانسه، راديو فردا، تلويزيون بيبيسي فارسي، راديو زمانه، راديو دوچهوله، شبکه توانا و ديگر رسانههاي ضدايراني مصاحبه و همکاري ميکند. او دانشآموختهي رشته مهندسي عمران در دانشکده فني دانشگاه تهران است. قاسمينژاد اکنون از مبلغان رضا پهلوي است و به شدت در حوزهي تحريم ايران فعال است و با دولت آمريکا همکاري ميکند.در يکي از مقالاتي که قاسمي نژاد با عنوان «تورم در ايران اوج مي گيرد» در سايت بنياد دفاع از دموکراسي ها منتشر کرده مقامات کاخ سفيد را به ادامه سياست افزايش تحريم ها با هدف به زانو درآوردن کامل اقتصاد ايران تشويق کرده و از اعمال فشار اقتصادي بر ايران ابراز خوشحالي مي کند. وي درخط آخر مقاله اش مي نويسد: " استمرار کمپين حقيقي فشار حداکثري، تهران را به انتخاب ميان بقاي رژيم يا رها کردن برنامههايش براي سلطه بر منطقه وادار خواهد کرد. واشينگتن بايد به فشار روي ايران و نيروهاي نيابتي ان ادامه دهد و براي مذاکره عجله نکند. صبر کليدي براي پيروزي است."
وي از کساني است که همراه مجيد محمدي، احمدباطبي، امير حسين اعتمادي، آرش سبحاني و. نامه تشديد تحريم هاي ايران را به ترامپ فرستادند که در اين نامه درخواست شده بود يک ائتلاف بين المللي براي فشار بيشتر بر جمهوري اسلامي و وادار کردن ايران به متوقف کردن برنامه موشک هاي بالستيک دوربرد وتحريم سپاه ايجاد شود. اين افراد سال گذشته تشکيلاتي با نام "فَرَشگرد" را در امريکا براي هواداري از رضا پهلوي و تقديس ترامپ و رژيم صهيونيستي و به منظور فعاليت نرم جهت براندازي راه انداختند.
مقابله مهم تر از تحريم
اقدام وزارت خارجه در تحريم اين موسسه صهيونيستي بجا ارزيابي مي شود اما با توجه به رفتار بنياد دفاع از دموکراسي که حالت تهاجمي دارد، اين اقدام فقط مي تواند جنبه تبليغاتي داشته باشد از طرفي موکول کردن اعلان اسامي اين افراد به آينده، فرصت کافي را در اختيار اعضاي اين بنياد در داخل و خارج از کشور قرار مي دهد تا تصميم هاي لازم را در مقابل اقدامات حافظان امنيت بگيرند در حالي که اعضاي وابسته به آن با پوشش استاد دانشگاه يا خبرنگار بارها به صورت رسمي وارد کشور شده و اطلاعات مورد نيازشان را به شکل هاي مختلف جمع آوري و در اختيار آمريکا قرار داده اند.
منبع: سايت بصيرت
درباره این سایت