در شرايطي که بحث رفع انحصار پيام رسان هاي خارجي، بنا به دلايل مختلف، مدتي است که در کشور بالا گرفته است، اقدام هماهنگ و منسجم مسئولان مختلف در خروج از شبکه اجتماعي تلگرام و همزمان با آن، بخشنامه رياست جمهوري به کليه دستگاههاي اجرايي، درباره ممنوعيت استفاده از پيام رسانهاي خارجي در تمامي نهادها و مؤسسات دولتي و عمومي غيردولتي، بسيار اميدوار کننده است.
پايگاه بصيرت / گروه سياسي/ مصطفي قرباني
اجماع تحسينبرانگيزدر شرايطي که بحث رفع انحصار پيام رسان هاي خارجي، بنا به دلايل مختلف، مدتي است که در کشور بالا گرفته است، اقدام هماهنگ و منسجم مسئولان مختلف در خروج از شبکه اجتماعي تلگرام و همزمان با آن، بخشنامه رياست جمهوري به کليه دستگاههاي اجرايي، درباره ممنوعيت استفاده از پيام رسانهاي خارجي در تمامي نهادها و مؤسسات دولتي و عمومي غيردولتي، موجي از ترک تلگرام و مهاجرت به پيامرسانهاي داخلي، بويژه در ميان دستگاههاي مختلف ايجاد کرد.
درواقع، آنچه اين رويداد را جالبتوجه کرده، اجماع، همصدايي و انسجام دستگاهها و مسئولان مختلف در مواجهه با آن، به عنوان پديدهاي آسيبزا است. به عبارت ديگر، اين موضوع که به نوعي حمايت از کالاي ايراني و اعتماد به توانمنديها و ظرفيتهاي درونزاي جوانان و متخصصان اين مرز و بوم است، در جاي خود تحسينبرانگيز بوده و ميتواند در حوزههاي ديگر نيز مدنظر قرار گرفته و تکرار شود.
بنابراين، انتظار آن است که اينگونه اجماع و انسجامي در ميان مسئولان مختلف در حوزههاي مهم ديگري که عدماجماع و انعکاس صداهاي متعدد در آنها آسيبزا است نيز مدنظر قرار گيرد. علاوه بر اين، بويژه بايد اين اجماع و هماهنگي در تلاش براي رسيدگي به مسائل و چالشهاي روزمره زندگي مردم از قبيل مسائل معيشتي و آسيبهاي اجتماعي، برخورد با مفسدان، جاسوسان و شبکههاي مافيايي و. به منظور حل مشکلات، اميد و اعتمادآفريني در فضاي اجتماعي نيز ايجاد شود. به طور مشخص بايد گفت که در حوزه اقتصادي انتظار از مسئولان آن است که در اتخاذ راهبردها و برنامههاي اقتصادي براساس اسناد بالادستي و ملاحظه شرايط موجود کشور و تجربيات گذشته، اجماعنظر جدي و اساسي بر سر بکارگيري ظرفيتهاي دروني کشور و اعتماد به آنها در حوزههاي مختلف شکل بگيرد.
در هر صورت، به نظر ميرسد که ضرورت اجماع، انسجام و هماهنگي در ميان دستگاهها و قواي مختلف کشور در شرايط کنوني، انکارناپذير بوده و گريزي از آن نيست؛ زيرا اجماع و انسجام نخبگاني در کشور و در ميان مسئولان، انسجام اجتماعي را به دنبال ميآورد که خود گام مهمي براي حل مسائل مختلف است. به بيان ديگر، حجم انبوه و متنوع مشکلات کشور و ضرورت تمرکز انرژي و ظرفيتهاي کشور براي حل و رفع اين مسائل و مشکلات، ايجاب ميکند که اجماعنظر جدي و عملي در ميان مسئولان براي مواجهه و حل اين مسائل ايجاد شود. درواقع، وضع موجود به گونهاي است که بايد از نگاهها و شيوههاي سياسي فاصله گرفته و بر کارآمدي، خدمترساني، معضلگشايي، بنبستشکني و افقآفريني تمرکز شود. در اين ميان، مشخص است که قدم اول و مقدمه اساسي براي تحقق اين مطلوب، وجود اجماعنظر، انسجام و هماهنگي در ميان مسئولان مختلف است.
علاوه بر اين، حال که با گذر چهار دهه از حيات جمهوري اسلامي که ناکارآمدي سياست حزبي و آفتها و آسيبهاي ويرانگر قبيلهگرايي سياسي و جناحي بيش از هر زمان ديگري خودنمايي ميکند، مسئولان بايد از اين فضا فاصله گرفته و وجههي اصلي همت خود را معطوف به خدمترساني و رسيدگي به مسائل مختلف جامعه کنند و بدانند که هرگونه نگاه سياسي و معيار قرار دادن جناح و حزب متبوع خود، آفت بسيار بزرگي در اين مسير است.
به عنوان نکته آخر ميتوان گفت که هرچند ممکن است پيامرسانهاي داخلي در ابتداي امر با نمونههاي خارجي قابل رقابت نباشند، اما خروش اجماعي و تحسينبرانگيز مسئولان و دستگاههاي مختلف در حمايت از اين پيامرسانها، ميتواند ضمانتي براي تقويت اين پيامرسانها باشد و چنانچه ان شاءالله استفاده از اين پيامرسانها با موفقيت همراه شود، حاوي اين پيام بسيار مهم است که انسجام و اجماع دروني در کشور راهکاري بسيار موثر در حل مشکلات بوده و اين راهکار بايد به ساير حوزهها نيز تعميم و تسري يابد.
منبع: سايت بصيرت
درباره این سایت