طي هفته هاي آتي، ترامپ سعي خواهد کرد با گره زدن مستقيم برجام به اعتراضات و نا آرامي هاي اخير، زمينه را جهت اعمال فشار بيشتر اقتصادي و سياسي به کشورمان فراهم کند. در چنين شرايطي لازم است قواي سه گانه و خصوصا مسئولين دستگاه ديپلماسي و سياست خارجي کشورمان با هشياري و هوشمندي کامل وارد عمل شوند


پايگاه بصيرت / گروه بين الملل/فخرالدين اسدي


فرمول جديد کاخ سفيد براي مقابله با ملت ايرانطي روزهاي اخير، شاهد تشديد حمايت دونالد ترامپ رئيس جمهور ايالات متحده آمريکا و ديگر اعضاي کابينه وي از اغتشاشات در ايران هستيم. اين حمايت ها در حالي صورت مي گيرد که ترامپ چندي پيش و در سخناني جنجالي ضمن استفاده از واژه جعلي«خليج عربي»، ملت ايران را تروريست خواند. در چنين شرايطي طرفداراي ترامپ از آنچه وي آزادي ! ملت ايران مي خواند، جاي بسي تامل دارد. از سوي ديگر، طي روزهاي آتي قرار است کاخ سفيد مواضع خود در قبال توافق هسته اي با ايران را اعلام کند. در اين خصوص نکاتي وجود دارد که لازم است مورد توجه قرار گيرد:




1- دولت ترامپ مي خواهد ميان «برجام» و «اغتشاشات ايران» ارتباطي مستقيم برقرار کند. به عبارت بهتر، کاخ سفيد قصد دارد برجام را نه به عنوان يک «پديده مستقل حقوقي»، بلکه به يک «متغير وابسته سياسي» تبديل کند. بر اين اساس احتمال خروج ايالات متحده آمريکا از توافق هسته اي با ايران وجود دارد. 


در اين خصوص سارا سندرز سخنگوي کاخ سفيد عنوان کرد:


«گزينه‌هاي متعددي براي واکنش به اعتراضات در ايران در دست داريم، تحريم و تصميم‌گيري درباره (تمديد) تعليق تحريم‌ها يکي از آنها است. اما رئيس‌جمهور هنوز در اين رابطه تصميم نگرفته است. به عبارت بهتر، امکان دارد دولت دونالد ترامپ در نخستين ماه سال جديد ميلادي (ماهي که در آن به سر مي بريم) تعليق تحريم ها عليه ايران را مطابق برجام تمديد نکند و به اين وسيله به طور کامل از توافق هسته اي خارج شود.»


يکي از اصلي ترين مشوقين ترامپ در اين خصوص نيکي هيلي است. جان بولتون، نماينده پيشين آمريکا در سازمان ملل متحد نيز به ترامپ پيشنهاد داده است تا با هدف حمايت از اغتشاشگران در ايران هر چه سريع تر از برجام خارج شود و تحريم هاي يکجانبه خود را مجددا عليه کشورمان اعمال کند. مقامات آمريکايي در صددند با تزريق نيتي اقتصادي در جامعه، دست به تحريک افکار عمومي و در نهايت حمايت جدّي تر از اغتشاشات بپردازند. اين در حاليست که ملت ايران با رصد هوشمندانه اي که نسبت به رفتار آمريکا در طول 4 دهه اخير داشته است، اين بار نيز اجازه دخالت به کاخ سفيد و عمّال آن را نخواهد داد. 


نيکي هيلي طي روزهاي اخير نيز سعي کرده است نقش پررنگي را در حمايت از اعتراضات و اغتشاشات در ايران ايفا کند. سفير آمريکا در سازمان ملل در ادامه اقدامات و اظهارات مداخله‌جويانه مقامات اين کشور، خواستار تشکيل نشست اضطراري در مورد ناآرامي‌هاي ايران شد. نيکي هيلي، سفير آمريکا در سازمان ملل خواستار تشکيل نشست فوق‌العاده شوراي امنيت سازمان ملل در نيويورک و شوراي حقوق بشر اين سازمان در ژنو شد. وي گفت: «ما نبايد ساکت بمانيم. مردم ايران در تلاش براي رسيدن به آزادي خود هستند!» هيلي همچنين مدعي شد که اعتراضات انجام شده در ايران از سوي عوامل خارجي ترتيب داده نشده است. همچنينن نيکي هيلي در اظهاراتي ديگر مدعي شده است که آمريکا در صدد است صداي معترضين ايراني به صورتي رساتر به دنيا مخابره شود!




2- بدون شک، کمترين شبهه اي در حمايت نيکي هيلي و ديگر اعضاي دولت ترامپ از توسعه نا آرامي ها در ايران وجود ندارد. با اين حال نوع بيان نيکي هيلي و حمايت وي از آزادي خواهي ! و مطالبه گري ملت ايران در حالي صورت مي گيرد که وي تا کنون از هيچ گونه تلاشي در راستاي مواجهه تمام عيار با مردم ايران فروگذار نکرده است. اظهارات نيکي هيلي سبب شد تا دفتر نمايندگي جمهوري اسلامي ايران در سازمان ملل متحد نسبت به وي واکنش نشان دهد. نمايندگي دائم جمهوري اسلامي ايران نزد سازمان ملل متحد در نيويورک، در بيانيه‌اي نمايش نيکي هيلي سفير و نماينده دائم آمريکا در سازمان ملل را «اشک تمساحي تهوع‌آور» خواند. در بخشي از اين بيانيه آمده است:


«تهديدات و ياوه گويي‌هاي نماينده آمريکا در سازمان ملل، حمايت از خشونت طلبي و آتش افروزي در ايران محسوب مي‌شود. امنيت و ثبات ايران در چهار دهه گذشته متکي به مردم خودش بوده و مردم ايران عليرغم جوسازي‌هاي اخير از اين حقوق و دستاوردهاي آن حفاظت کرده و اجازه نخواهند داد خشونت و ويرانگري، اين حقوق ذاتي و دستاوردهاي تاريخي را تخريب کنند، چرا که حافظه تاريخي ملت ايران هنوز خاطره جنايات و ذلت تحميلي توسط رژيم ديکتاتوري تحت حمايت آمريکا را فراموش نکرده است.»


اظهارات ضد ايراني نيکي هيلي، با واکنش «ماريا زاخاروا» سخنگوي رسمي وزارت امور خارجه روسيه رو به رو شد. زاخاروا در صفحه "فيس بوک" خود در اين باره به طعنه نوشته است: «قطعا هيئت نمايندگي آمريکا توصيه هاي زيادي در اين رابطه دارد که با جهان در ميان بگذارد. براي مثال "نيکي هيلي" مي تواند تجربه نيروهاي امنيتي آمريکايي در سرکوب اعتراضات مسالمت آميز مردم آمريکا در جريان مبارزات انتخابات رياست جمهوري، يا دستگيري‌هاي گسترده و اعمال فشار بر جنبش "اشغال وال استريت" يا برخورد پليس آمريکا با اعتراضات ضدنژادپرستي در فرگوسن، را با بقيه در ميان بگذارد.»




3- نکته ديگر در اين خصوص، به پيش فرض هاي نادرست و دروغي باز مي گردد که از سوي مقامات آمريکايي و صهيونيستي در خصوص اعتراضات اخير ايران مخابره مي شود. 


در يکي از اين موارد، "مايک پنس" معاون رئيس جمهور ايالات متحده آمريکا مدعي شده است که دولت ترامپ ديگر اشتباه دولت قبلي (دولت اوباما) را در قبال معترضين در ايران دنبال نمي کند! همچنين سفير سابق رژيم صهيونيستي در ايالات متحده آمريکا در اظهاراتي جنجالي مدعي شده است که باراک اوباما در سال 2009 ميلادي با هدف به ثمر رساندن توافق هسته اي با ايران، عملا از اغتشاشات در کشورمان حمايت نکرده است! اين گزاره ها، صرفا ادعاهايي نادرست محسوب مي شود. بر همگان مسجل است که در جريان اغتشاشات پس از انتخابات رياست جمهوري سال 1388، ايالات متحده آمريکا و رژيم صهيونيستي با تمام توان در حمايت از اغتشاشگران با يکديگر متحد شدند. اسناد و مدارک زيادي در اين خصوص وجود دارد که بخشي از آنها نيز منتشر شده و مورد توجه افکار عمومي کشورمان قرار گرفته است، بنابراين، در اين معادله تفاوتي ميان دو حزب دموکرات و جمهوريخواه و متعاقبا دولت هاي ترامپ و اوباما وجود ندارد.


حمايت افرادي مانند جان کري، هيلاري کلينتون و حتي برني سندرز از اغتشاشات اخير در ايران نشان مي دهد که سران و سناتورهاي هر دو حزب دموکرات و جمهوريخواه در آمريکا نسبت به استراتژي کلان تعريف شده در سياست خارجي ايالات متحده مبني بر تقابل تمام عيار با ملت و نظام ايران پايبند هستند! 


در نهايت اينکه طي هفته هاي آتي، ترامپ سعي خواهد کرد با گره زدن مستقيم برجام به اعتراضات و نا آرامي هاي اخير، زمينه را جهت اعمال فشار بيشتر اقتصادي و سياسي به کشورمان فراهم کند. در چنين شرايطي لازم است قواي سه گانه و خصوصا مسئولين دستگاه ديپلماسي و سياست خارجي کشورمان با هشياري و هوشمندي کامل وارد عمل شوند. در برهه فعلي، اتحاد مردم و مسئولين کشورمان از اهميت وافري برخوردار ست. در سايه اين اتحاد مي توان ضمن غلبه بر فضاي اغتشاش، رفتار دشمناني که بر روي اين موج سوار شده اند را نيز مديريت کرد./ 




منبع: سايت بصيرت


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : آمريکا ,ترامپ ,حمايت ,هيلي ,سازمان ,نيکي ,نيکي هيلي ,ايالات متحده ,متحده آمريکا ,توافق هسته ,دولت ترامپ ,ايالات متحده آمريکا ,جمهور ايالات متحده ,جمهوري اسلامي ايران ,رئيس جمهور ايالات
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Reid ادبی بنايي ماينر و ارز ديجيتال تنهایی من سریال های ترکی نقاشی ساختمان Amy چیبین مدیریت پارکینگ عمومی و خصوصی